A coworking irodák újranyitása megkezdődött

Korábbi cikkeinkben a járvány coworking irodapiacra gyakorolt hatásával és az újranyitást követő irodai térkialakítással foglalkoztunk. Most eljött a pillanat, hogy valóban megnézhessük, hogy az irodák miként adaptálódnak az új helyzethez, ugyanis a szigorítások előbb vidéki, majd budapesti enyhítésével egyre több közösségi iroda nyit ki a következő napokban, hetekben, vagy akár már ki is nyitott.

Első találkozások

Kezdjük a fővárosi helyzettel. A KAPTÁR Közösségi Iroda június 2-án nyitotta meg újra kapuit, sütivel várva az első nap betérőket. Az első hetekben egyelőre rövidebb, 9:00-17:00 közötti nyitva tartással készülnek. Az irodában megnövelték a munkaállomások közötti teret, a mosdóba és a konyhába kéz- és eszközfertőtlenítőt helyeztek ki és rendszeresen fertőtlenítik a gyakran használt felületeket, pl. kilincseket. Maszk viselését nem írták elő, de használatukat ajánlják, ezért szabadon elvehető maszkokat is helyeztek ki.

Első nap az újranyitást követően a Kaptár Közösségi Irodában
Első nap az újranyitást követően a KAPTÁR Közösségi Irodában, forrás: KAPTÁR Facebook

A KAPTÁR-hoz hasonlóan a Baobab Coworking Club és a KUBIK Coworking Iroda is június 2-án nyitott meg, a Szikra Coworking nyitása pedig június 10-én várható. A KUBIK nyitott irodai terében egyelőre összesen 15-en tartózkodhatnak, és dedikált asztal nélkül bejelentkezés szükséges. A tárgyalókban pedig két foglalás között fél óra szünetet tartanak.

Az URBANFOOD ételkiszállítása ugyan a járvány alatt is működött, de június 2. óta már a közösségi tereik is látogathatók. Egyelőre 9:00-17:00 közötti nyitva tartással és korlátozott férőhelyekkel várják az embereket, ami miatt kötelezővé tették az asztalfoglalást. A kis tárgyalót nem lehet lefoglalni, de készülnek kedvezményes COVID-19 újrakezdő bérlettel és továbbra is korlátlan a tea, kávé, háziszörp, gyümölcs és sütifogyasztás.

Vidékiek előnyben

Vidéken már a fővárost megelőzően megindult az irodák újranyitása a korlátozások korábbi enyhítése miatt. A miskolci GRABOVSKY már május 6-ától várja a coworkereket 9:00-16:00 közötti nyitva tartással, jelenleg pedig a szokásos nyár elejei fotós táborukat tervezik. A békéscsabai Jó hely Neked Közösségi Iroda és a keszthelyi K125 Coworking május 18-án, az egri LABOR május 21-én, a pécsi KOHÓ pedig május 25-én nyitotta meg újra kapuit az eddig megszokott szolgáltatások mellett plusz fertőtlenítővel is készülve.

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük